Apple službeno predstavio novi iPhone 14 Pro i još pametnih uređaja

Apple službeno predstavio novi iPhone 14 Pro i još pametnih uređaja

Apple Event – predstavljena nova generacija pametnih uređaja!

Danas, 7. Septembra u 19:00 su svjetlo dana po prvi put ugledali novi iPhone 14, Apple Watch Ultra i AirPods Pro 2. Imajući na umu prošle Apple Evente, Kalifornijska kompanija uvijek je znala prirediti senzacionalno iskustvo prilikom predstavljanja novih modela uređaja. Niti ovaj nije bio iznimka, a kao temu su odabrali vanjski svemir (Far Out) koji ostavlja futurističke dojmove.

Apple iPhone 14 i iPhone 14 Pro Apple iPhone 14 i iPhone 14 Pro

Apple iPhone 14 i iPhone 14 Pro

Najpoznatiji pametni telefon na svijetu dolazi sa gotovo svim unaprjeđenjima u odnosu na svoga prethodnika iPhone 13.

Međutim, što ga čini zanimljivim jest činjenica da odsada svaki Iphone će koristiti 99% svoga ekrana, odnosno imati će na vrhu ekrana kao i većina Androida kameru ili dvije ovisno o modelu. Naravno, unutar samoga uređaja nalazi se veća baterija, a ekran dolazi sa always-on display funkcijom. Tu je i bolja kamera od 48MP koja odlično surađuje sa Apple-ovim softverom te u završnici daje odličnu fotografiju u kojim god uvjetima se vi nalazili.

Modeli koji su ponuđeni su iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max. Zasigurno mobiteli kojima rijetko koji modeli mogu parirati, nadamo se opravdavaju visoku cijenu.

Apple Watch Ultra i Watch 8

Novi sat od Apple-a ne donosi velike promjene kao što smo mogli vidjeti na mobilnim uređajima, no to ne znači da sat neće biti vrhunskih izvedbi i performansi.

Iznenadio nas je novim senzorima za temperaturu i boljom optimizacijom same baterije uz koju ćete moći izdržati čak više od 18 sati bez punjenja. Također satovi izlaze u 2 modela kako bi cjenovni rang bio prihvatljiviji za kupce sa različitih stajališta – Apple Watch Ultra, Apple Watch 8 Pro i Apple Watch SE 2.

Osim većeg zaslona, boljih materijala te dodatne tipke ne razlikuju se puno.

Apple Watch Ultra i Watch 8 Apple Watch Ultra i Watch 8
Apple AirPods Pro (2nd generation) Apple AirPods Pro (2nd generation)

Apple AirPods Pro (2nd generation)

Slušalice koje nisu predstavljene toliko davno, a viđamo ih svugdje napokon su dobile bitna unaprjeđenja. Da se podsjetimo, 2021. godine izašle su Apple AirPods 3 ali nisu se toliko bitno razlikovale od prethodnika. Upravo zato fanovi Apple-a sada mogu uživati u novoj Bluetooth 5.2 tehnologiji uparenoj sa novim audio kodekom pomoću koje će uštediti na vijeku trajanja baterije i slušati kvalitetniji zvuk.

Ujedno su integrirane i opcije za fitness te automatsko prepoznavanje zvuka a najbitnija je podrška za aplikacije sa treće strane po čijem kompromisu Apple dosad nije bio poznat.

Apple je predstavio dovoljno novosti o proizvodima za jedno poslijepodne, a ako postoji zajednička tema za sve nove značajke, to je da Apple želi svoje uređaje učiniti nezamjenjivima kao i uvijek. Novi iPhone i Apple satovi imaju, na primjer, značajku detekcije sudara, a vaš iPhone će moći slati hitne poruke putem satelitske veze.