Kako instalirati Google Play na Huawei mobitel?

Kako instalirati Google Play na Huawei mobitel?

Kako instalirati Google Play na Huawei mobitele?

Huawei uređaji trenutno su jedni od najboljih uređaja na tržištu. Međutim, novi Huawei uređaji nemaju GMS ili Google Mobile Services, što znači da ne postoji Google Play Store i Googleove aplikacije se ne sinkroniziraju s Googleovim uslugama. Mnogi su korisnici pribjegli različitim vrstama hakiranja kako bi instalirali GMS na Huawei uređaje, a jedan od najnovijih koristi aplikaciju pod nazivom GBox. Evo kako jednostavno instalirati i koristiti aplikaciju.

Što je GBox?

GBox je besplatna aplikacija koja vam omogućuje instaliranje Googleovih aplikacija kao što su Google Play Store, Gmail i YouTube. Za razliku od drugih aplikacija koje preuzimate sa interneta na vaš Huawei pametni telefon, koje neće raditi jer uređaj izvorno ne podržava GMS, GBox virtualizira vaš Huawei pametni telefon kao drugačiji model i omogućuje vam da se prijavite u te aplikacije na svoj Google račun.

Kako instalirati i koristiti GBox?

GBox je dostupan u Huawei AppGallery, ali ga također možete preuzeti s web stranice GMS Box.

Kako instalirati i koristiti GBox? Kako instalirati i koristiti GBox?

Nakon instalacije samo pokrenite aplikaciju i slijedite ove korake:

Kako instalirati i koristiti GBox? Kako instalirati i koristiti GBox?

GBox je već preporučio Googleove aplikacije koje možete instalirati, ali u našem slučaju instalirali smo Google Play Store i zatim ga upotrijebili umjesto njega za preuzimanje drugih aplikacija koje nam nisu bile potrebne. Nakon instaliranja, imat ćete opciju postaviti prečac na početni zaslon. Aplikacije koje se pokreću putem GBoxa imat će ikonu GBox u donjem lijevom kutu ikone aplikacije.

Također imajte na umu da će se, ovisno o aplikaciji, tražiti određena dopuštenja. GBox će tražiti dopuštenje kako bi se uvjerio da može instalirati i pokrenuti aplikacije, dok Googleove aplikacije mogu tražiti dodatna dopuštenja. Obavezno ih omogućite kako bi aplikacije radile glatko.

Što se tiče privatnosti i sigurnosti podataka, GBox jamči da nikada neće prikupljati osobne podatke.

Kako instalirati i koristiti GBox? Kako instalirati i koristiti GBox?
Kako instalirati i koristiti GBox? Kako instalirati i koristiti GBox?

Googleove aplikacije na Huawei pametnim uređajima

Što se performansi tiče, GBox radi u pozadini i radi gotovo savršeno na Huawei Mate 50 Pro. Samo se moramo prijaviti na svoj Google račun u aplikaciji Trgovina Google Play i on se automatski prijavljuje na druge Googleove aplikacije koje smo instalirali. YouTube je bio spreman za rad u tren oka, a Google karte su mogle pristupiti GPS-u uređaja i pružiti usluge točne lokacije.

Ne bi trebali imati problema sa sinkronizacijom Gmail mailova, međutim, sporo preuzima novoprimljene e-poruke i često ne dobivate nikakve obavijesti. Također bi moglo biti problema s postavljanjem Google poruka kao zadane aplikacije jer je Huawei uređaj ne može otkriti.

Da biste deinstalirali aplikacije instalirane putem GBoxa, slijedite ove korake:

Kako instalirati i koristiti GBox? Kako instalirati i koristiti GBox?

Problemi su očekivani s obzirom na to da je ovo samo zaobilazno rješenje, ali drago nam je što možemo pristupiti Googleovim uslugama na Huawei uređaju bez potrebe za pribjegavanjem kompliciranijim metodama.

Nove Huawei mobitele možete pogledati na ovom linku>