Kako odabrati aparat za kavu?

Kako odabrati aparat za kavu?

Kako odabrati aparat za kavu?

Ima li išta bolje od okusa i mirisa svježe tople kave? Ako ste ljubitelj kave, odlična je ideja imati vlastiti aparat za kavu kod kuće kako biste mogli uživati u svom omiljenom napitku kad god poželite - ali što odabrati? Automatski, ručni ili s kapsulama? Čini se da su mogućnosti beskrajne! Ali ne brinite, pokrili smo sve što trebate znati o odabiru aparata za kavu u ovom korisnom i informativnom vodiču za kupnju aparata za kavu! U nastavku pročitajte naše korisne savjete o odabiru pravog.

Postoji nekoliko različitih vrsta aparata za kavu među kojima možete birati - svaki ima svoje prednosti i nedostatke, stoga je važno uzeti u obzir svoj stil života i način na koji volite uživati u kavi. U Digitrendu ćete pronaći veliki izbor aparata za kavu vodećih marki kao što su Philips, Krups Dolce Gusto, DeLonghi i druge!

Aparati za kavu>

Ručni aparati za kavu: usavrši svoje vještine bariste Ručni aparati za kavu: usavrši svoje vještine bariste

Ručni aparati za kavu: usavrši svoje vještine bariste

Ručni aparati za kavu savršeni su za fanatike kave koji žele imati potpunu kontrolu nad svakim korakom u procesu pripreme kave. Ovi modeli su ozbiljan dio kompleta za pripremu kave, koji koriste mljevena zrna za intenzivan espresso. Često dolaze s nastavkom za paru ili pjenilicom za mlijeko, tako da možete uzeti espresso i pretvoriti ga u svilenkasto glatki cappuccino ili ga nadopuniti fantastičnim latte artom.

Neki modeli čak imaju ugrađeni mlinac, tako da možete odabrati svoja omiljena zrna za svoju osobnu šalicu kave u raju. Naravno, s ručnim aparatom za kavu potrebno je više ručnog rada, pa ako biste radije samo pritisnuli gumb i uživali, razmislite o automatskom aparatu za kavu.

Ručni aparati za kavu>

Automatski aparati za kavu: savršena kava bez napora

Kao što ste mogli pogoditi iz naziva, automatski aparati za kavu dizajnirani su za automatizaciju procesa pripreme kave. Obično nećete morati učiniti ništa više od stavljanja zrna kave i mlijeka i spremni ste za napitak!

Većina automatskih aparata za kavu sama će samljeti vaša zrna i zapjeniti mlijeko, tako da možete uživati u najsvježijoj bijeloj kavi pritiskom na gumb. Neki aparati za kavu čak imaju i funkcije samočišćenja!

Često dolaze s unaprijed instaliranim programima tako da je za pripremu savršenog cappuccina ili espressa potrebno samo pritisnuti gumb!

Automatski aparati za kavu>

Automatski aparati za kavu: savršena kava bez napora Automatski aparati za kavu: savršena kava bez napora
Aparati za kavu na kapsule: brza, jednostavno i tako ukusna kava Aparati za kavu na kapsule: brza, jednostavno i tako ukusna kava

Aparati za kavu na kapsule: brza, jednostavno i tako ukusna kava

Aparati za kavu u kapsulama s vremenom su postali sve popularniji jer su vrlo brzi i jednostavni za upotrebu. Oni su odlična početna točka za kupnju aparata za kavu jer neće zahtijevati da kupujete vlastita zrna i obično zahtijevaju minimalno održavanje i čišćenje.

Ovi aparati filtriraju vodu kroz kapsule, tako da sve što trebate učiniti je ubaciti kapsulu i pritisnuti start! Za samo nekoliko sekundi imat ćete savršeno izmiješanu, ukusnu kavu koja vas čeka.

Ne samo da su ovi aparati stvarno jednostavni za korištenje, već je dostupan i veliki izbor napitaka - od kremastih latte kava do luksuznih vrućih čokolada. A budući da kapsule dolaze u nizu elegantnih i tankih dizajna, savršeno će se uklopiti u svaku kuhinju.

Aparati za kavu na kapsule>

Što treba uzeti u obzir

Osim odabira savršenog tipa aparata za kavu za vaše kućanstvo, morate uzeti u obzir i neke druge stvari:

Programi i postavke Programi i postavke

Programi i postavke

Većina automatskih aparata za kavu dolazi s različitim programskim opcijama koje će vam pomoći da napravite savršenu šalicu kave - kada budete birali jedan, pogledajte može li napraviti onu vrstu kave koju volite piti.

Također biste trebali razmisliti o postavkama i mogućnostima podešavanja odabranog aparata za kavu. Može li se jačina vaše kave promijeniti? Ima li funkciju samočišćenja?

Razmislite o tome kako volite uživati u kavi i koje značajke mogu poboljšati iskustvo.

Kontrole Kontrole

Kontrole

Je li lako razumjeti i koristiti vaš aparat za kavu? Neki strojevi imaju vrlo jednostavne gumbe ili prekidače, dok drugi mogu imati kompliciranije zaslone s raznim opcijama.

Koje informacije želite da vam daje vaš aparat za kavu? Želite li različite programske opcije prikazane na ekranu i možda mjerač vremena koji će vam reći koliko će vam kava biti gotova?

Možda je sve što trebate gumb za 'kreni' ili svjetlosni indikator koji će vam reći kada je vaša kava spremna za piće.

 

Čišćenje Čišćenje

Čišćenje

Neki strojevi se lakše čiste od drugih. Ako vam se ne sviđa ideja vađenja više komponenti i njihovog pranja nakon svake upotrebe, možda biste trebali odabrati aparat za kavu u kapsulama ili automatski stroj s funkcijom samočišćenja.

 

Koji je najbolji aparat za kavu za moj dom?

Kompaktni automatski aparati za kavu i aparati za kavu u kapsulama popularan su izbor za korištenje kod kuće. Prilikom pronalaženja prave opcije za vas, predlažemo da razmislite o prostoru u vašoj kuhinji, o tome kako volite uživati u kavi i koliko kontrole nad kavom želite. Ručni aparati za kavu mogu biti vrlo jednostavni za korištenje, ali obično je potrebno malo više posla za pripremu kave. Ako ste zaposleni i u žurbi, možda biste trebali razmisliti o aparatu za kavu u kapsulama ili automatskom aparatu za kavu.

Savjet: Zamrzavanje mljevene kave ili zrna nije najbolji način da ih održite svježima: umjesto toga, stavite u neprozirnu i hermetički zatvorenu posudu i čuvajte na hladnom i suhom mjestu.

Mnogi dizajneri aparata za kavu poboljšavaju svoj stil kako bi odgovarali estetici današnjih kuhinja. Pronađite model koji dolazi u nijansama koje će odgovarali vašim kuhinjskim paletama boja.

Aparati za kavu>