Najbolji mobiteli srednje klase 2023

Najbolji mobiteli srednje klase 2023

Najbolji mobiteli srednje klase 2023

Odabir jednog od najboljih jeftinih mobitela nije tako teško kao što bi se moglo misliti, s mnogo izvrsnih opcija koje znače da ne morate potrošiti cijelo bogatstvo kako biste dobili značajke koje vam trebaju. Često čak možete dobiti vrhunske značajke kao što su zasloni od 120 Hz, izvrsne kamere i moderan dizajn, bez trošenja novca na vodeće modele.

Izbori su također raznoliki. Dok tvrtke obično imaju samo jedan ili dva glavna modela, često izdaju veći izbor pristupačnih uređaja. iPhone 14 Pro i Samsung Galaxy S22 Ultra mogu privući svu medijsku pozornost zbog toga što su neki od najboljih mobitela na svijetu, ali jeftiniji mobiteli često imaju bolju vrijednost za većinu ljudi.

Tijekom godina testirali smo i pregledali ogroman broj pametnih telefona, tako da točno znamo što tražiti u najboljim jeftinim telefonima. Bilo da tražite iPhone ili Android telefon, u nastavku imamo sve što trebate znati. Ne zaboravite pripaziti na najbolje ponude mobitela, također za povoljne cijene i akcije.

Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Samsung Galaxy A53 Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Samsung Galaxy A53

1. Samsung Galaxy A53

Prednosti

  • Svestrane kamere
  • Dugo trajanje baterije
  • Ekran visoke kvalitete

Nedostaci

  • Nema podrške za bežično punjenje
  • Nema snimanja videa u 4K 60fps

Ako tražite najbolji jeftini Samsung telefon, Samsung Galaxy A53 je sigurno onaj koji treba pobijediti. Jedva da izgleda jeftino unatoč pristupačnoj cijeni, ovaj atraktivni jeftini telefon može se pohvaliti impresivnim zaslonom i još impresivnijim kamerama.

Vjeruj nam; tijekom naših testova otkrili smo da snima tako svijetle i živopisne slike da nema potrebe za uređivanjem prije nego što ih objavite na društvenim mrežama.

Naravno, taj 6,5-inčni ekran je jednako otmjen, zahvaljujući Samsungovoj AMOLED tehnologiji zaslona koja svaki sadržaj koji gledate čini podebljanim i šarenim. Otkrili smo da su i vizualni prikazi nevjerojatno jasni, zahvaljujući brzini osvježavanja od 120 Hz.

Naši testovi su utvrdili da su njegova izvedba i mogućnosti punjenja odlični za srednju klasu mobitela, osim ako vam apsolutno ne treba brži vodeći model za vaše dnevne mobilne potrebe, oni su sasvim dovoljni.

Potraži Samsung Galaxy A53>

2. Samsung Galaxy A13

Prednosti

  • Pristupačna cijena
  • Ogroman kapacitet baterije
  • Podrška za brzo punjenje od 15 W

Nedostaci

  • Nema podrške za snimanje 4K videa
  • Nije otporan na vodu ili prašinu

Galaxy A13 5G jedan je od najnovijih Samsungovih jeftinih telefona u 2023. Ovaj je uređaj imao velike ciljeve za ispuniti. Njegov prethodnik, Galaxy A12, bio je najprodavaniji pametni telefon na svijetu prošle godine. Samsung je prodao više od 50 milijuna jedinica Galaxy A12 diljem svijeta, što ga čini kraljem jeftinih Android telefona.

Stoga je tvrtka odlučila ovaj najprodavaniji uređaj učiniti još boljim. Galaxy A13 5G dobiva potpunu reviziju i sada čak dolazi s 5G vezom. Ovaj uređaj ima 6,5-inčni zaslon s 90Hz osvježenjem. Ispod haube nalazi se MediaTek Dimensity 700 čipset uparen s 4 GB RAM-a i 64 GB pohrane.

Postavljanje trostruke kamere na stražnjoj strani uključuje primarni senzor od 50 MP s dva makro senzora i senzora dubine od 2 MP. Samsung je uređaj opremio odličnom baterijom od 5000 mAh koja podržava 15W brzo punjenje. Tu je čak i NFC pa su značajke podržane za Samsung Pay.

Samsung želi da Galaxy A13 5G preuzme mjesto najboljeg jeftinog android telefona od svog prethodnika. Nadogradnje koje je napravio na ovom uređaju svakako ga čine primamljivom perspektivom za kupce u BiH i diljem svijeta.

Potraži Samsung Galaxy A13>

Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Samsung Galaxy A13 Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Samsung Galaxy A13
Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Apple iPhone SE 2022 Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Apple iPhone SE 2022

3. Apple iPhone SE (2022)

Prednosti

  • Brzi A15 Bionic procesor za tu cijenu
  • Ažuriranja softvera za mnogo godina
  • Poboljšano trajanje baterije

Nedostaci

  • Jedna kamera
  • Cijena

Appleov najbolji jeftini iPhone je onoliko jeftin koliko možete dobiti ako ste ljubitelj iOS-a. S lansiranjem iPhonea 14, Apple još uvijek prodaje neke starije iPhone jeftino, ali iPhone SE (2022) je i dalje najbolja ponuda za ljubitelje iPhonea, i još uvijek je dostupan u Appleovoj trgovini.

Iako se nalazi na dnu hrpe iPhonea u pogledu cijene, naši testovi i pregled pokazuju da iPhone SE (2022) sigurno drži svoje. Ovaj 5G pametni telefon ne štedi na performansama ili povezivosti, čak i hvali Appleov isti A15 Bionic čipset koji se nalazi u novijem iPhoneu 14.

To je prava nadogradnja za svog prethodnika, jer je brži i bolje povezan, čak i ako zadržava isti dizajn. Ipak, zašto ponovno izumiti kotač? Volimo taj klasični dizajn i mislimo da izdržava, čak i značajku Touch ID. Također ima istu težinu kao iPhone 13 mini, ali bez neugodnih rubova, što čini užitkom rukovati njime.

Ako tražite bolje kamere i veći zaslon, ovo možda nije pravi telefon za vas. Međutim, ako više volite manji zaslon, a ionako vam se ne sviđaju fotografije, ovo je najbolji izbor za vas.

Potraži Apple iPhone SE (2022)>

4. Xiaomi Redmi Note 10 Pro

Prednosti

  • Zapanjujuća vrijednost
  • 120Hz AMOLED ekran
  • Kamera visoke rezolucije

Nedostaci

  • Nema 5G podršku
  • Bez bežičnog punjenja

Ako tražite najbolji telefon iz Xiaomijevog podbranda Redmi, Note 10 Pro je taj telefon. Ima vrhunske specifikacije i nisku cijenu, što ga čini solidnim izborom.

Telefon ima glavnu kameru super visoke razlučivosti od 108 MP, veliki i odvažni zaslon od 120 Hz i ogromnu bateriju od 5020 mAh - što se tiče jeftinih telefona, on je zvijezda. U našoj recenziji posebno su nam se svidjeli taj zaslon i baterija, uz napomenu da će baterija preživjeti cijeli dan solidne upotrebe čak i s viškom energije.

Također smo otkrili da Xiaomi Redmi Note 10 Pro ima vrhunske stereo zvučnike, tako da ga zajedno sa zaslonom i trajanjem baterije čine izvrsnim za filmske maratone i manje partyje.

Naravno, postoji nekoliko stvari koje propuštate s Note 10 Pro - ovdje uglavnom nema 5G - ali ako vam to ne treba, ovaj telefon je sve što vam treba.

Potraži Xiaomi Redmi Note 10 Pro>

Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Xiaomi Redmi Note 10 Pro Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Xiaomi Poco C40 Najbolji mobiteli srednje klase 2023 - Xiaomi Poco C40

5. Poco C40

Prednosti

  • Ogromno trajanje baterije od 6000 mAh
  • Podrška za brzo punjenje od 18 W
  • Dolazi s otpornošću na prašinu i prskanje
  • Stražnji skener otiska prsta

Nedostaci

  • Bez 5G povezivosti
  • Prosječne postavke kamere

Xiaomi Poco C40 je iznenađujući telefon uglavnom zato što ima stvarno impresivne specifikacije za telefon po svojoj cijeni.

Uređaj ima mnogo procesorske snage, s performansama u igricama koje nas posebno impresioniraju, i stvarno dugotrajnom baterijom od 6000mAh, koju smatramo pronađen je bio dobar za dva dana ili umjereno korištenje - to je prava rijetkost kod telefona. Također je kompatibilan sa sustavom brzog punjenja od 18 W.

Također ima ekran IPS LCD od 6,71 inča koji smo opisali kao "najbolji zaslon po cijeni", a sve to po stvarno niskoj cijeni. Ako odaberete ovaj uređaj, sigurno ćete dobiti više nego što ste platili, na najbolji mogući način.

Naravno, postoje neke mane koje se neće svidjeti svima - telefon je stvarno velik, a kamere ne odgovaraju konkurentima iste cijene. Ali ovo je još uvijek vrijedna kupnja, to je trenutno najbolji jeftini telefon.

Potraži Poco C40>

Kako odabrati najbolji mobitel srednje klase za sebe?

Odabir najpovoljnijeg pametnog telefona za vas je odluka koji su vam aspekti najvažniji i bez čega možete živjeti. Čak ni najbolji jeftini telefoni nemaju sve – ta niska cijena znači da gotovo uvijek postoje slabiji elementi.

Prvi korak je utvrditi svoje potrebe kada su u pitanju zaslon, kamere, trajanje baterije i značajke. Kada je u pitanju zaslon, na primjer, želite odlučiti o veličini. Manji zaslon olakšava korištenje jednom rukom i lakše ga stavlja u male džepove, dok veći zaslon može učiniti aplikacije, igre i videozapise ugodnijima za gledanje i interakciju s njima.

Jeftiniji telefoni obično imaju manje napredne kamere ili samo jednu stražnju i jednu prednju kameru. No, ako vam je važan snažan objektiv, postoji pregršt jeftinih pametnih telefona s izvrsnim kamerama.

U svakom slučaju, nakon što odlučite što trebate, a što ne trebate, bit će vam lakše odabrati koji je od naših izbora najboljih jeftinih telefona idealan za vas.

Pročitaj savjete za odabir novog mobitela>

Pregledaj sve mobitele>