PlayStation 5 Slim D Chassis: Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D

PlayStation 5 Slim D Chassis: Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D

PlayStation 5 Slim D Chassis: Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D

Ista sjajna konzola s više prostora za pohranu u nešto manjem tijelu


Konzole Sony uvijek su imale više verzija i izdanja još od izvornog PlayStationa 1. Kako tehnologija postaje jeftinija i naprednija, osvježeni modeli koji su i manji i jeftiniji za proizvodnju obično izlaze nekoliko godina u životnom ciklusu konzole, a mi smo sada su postigli tu točku za PS5.


PS5 slim, kako se spominje, manja je verzija modela lansirana i postati će standardna jedinica dostupna potrošačima nakon što se zalihe postojećih PS5 potroše. Međutim, vrijedi li ovu verziju nabaviti ako ste postojeći vlasnik ili je samo za nove kupce? Tu je i pitanje koju od ove dvije verzije kupiti. Kako bismo odgovorili na sva ova pitanja, usporedimo PS5 slim s OG PS5.

PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Release date PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Release date

Datum izdavanja konzole PS5 Slim


Prvo pitanje na umu svakog igrača je točan datum izlaska PS5 Slim. PS5 Slim je prvi put najavljen u listopadu 2023., a počeo se prodavati 10. studenog u SAD-u . 

PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Specifikacije PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Specifikacije

Specifikacije


Započnimo s najvažnijim dijelom, a to je ima li ili nema više snage ispod haube PS5 slim u usporedbi s prijašnjim modelima? Ne, PS5 slim nije ni na koji način moćniji od postojećeg PS5. Ovo nije PS5 Pro , što je trenutno samo glasina. Igre neće izgledati, izvoditi se ili igrati ništa bolje ili lošije ni na jednoj verziji.


Osim fizičkih razlika, novi PS5 Slim zadržava moćne performanse svog prethodnika iz 2020. Dobivate impresivno 4K/120FPS igranje, brzinu SSD-a i burnu opipljivost; sve što je PS5 činilo izvrsnim je unutra, minus neželjena masa.


Možete birati između Blu-ray i digitalnih izdanja kao i prije, ali sada se digitalni preobraćenici mogu kasnije latiti diska. Vidimo da umiruješ ljubitelje fizičkih medija, Sony.


Sonyjevo predstavljanje PS5 Slim donosi elegantniji dizajn, a smanjena veličina i težina konzole zasigurno će privući pažnju. Međutim, neki kompromisi dolaze s novim modelom, kao što je kupnja zasebnog okomitog postolja i nekompatibilnost s postojećim pokrovima konzole.


Nova konzola dolazi s dva USB-C priključka s prednje strane, uključujući jedan 10Gbps priključak, dok će stražnji dio konzole imati dva USB-A priključka. Ostatak sustava podržavat će do AX WiFi, iako bi bilo lijepo vidjeti nadogradnju na WiFi 6E.


Još jedna razlika u pogledu specifikacija je ta što tanke verzije imaju nešto više prostora za pohranu od 1 TB u usporedbi s 825 GB, što je samo mala nadogradnja od 175 GB. Ne postoji ništa zbog čega bi se isplatilo kupiti novi sustav kada sami možete proširiti pohranu svoje konzole .

PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Veličina PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Veličina

Veličina


Očito, tanak model bi značio da bi ova nova verzija bila manja od iskreno komično velike inačice PS5. Iako je to točno, to nije veliko smanjenje veličine. PS5 Slim disk verzija teži 3,2 kilograma (18% manje od originala) PS5, dok verzija bez diska teži 2,6 kg (24% manje), a obje su 30% manje po volumenu.

PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Verzije PlayStation 5 Slim D Chassis Sve što trebate znati o PS5 Slim Chassis D - Verzije

Verzije


Još jednom, imat ćete mogućnost biranja između potpuno digitalne i standardne verzije PS5 Slim. Međutim, za razliku od originalnog diska PS5, nova verzija će vam dati mogućnost dodavanja pogona diska kasnije ako kupite zasebni odvojivi pogon.


Potraži novu PlayStation konzolu>