PS5 Chassis B: Sve što trebate znati o PS5 Chassis B

PS5 Chassis B: Sve što trebate znati o PS5 Chassis B

PS5 Chassis B: Sve što trebate znati o PS5 Chassis B

Tijekom cijelog vijeka trajanja konzole, proizvođač objavljuje revizije, iako se one ne najavljuju uvijek. U slučaju PlayStationa, prilično je uobičajeno govoriti o 'Fat' i 'Slim' kako bi se razlikovala originalna konzola od revizije koja je objavljena kasnije, s manjom veličinom. Međutim, unutar svake verzije postoje i promjene. Svaka revizija ima naziv i mora biti označena na naljepnici proizvoda.

Između jedne i druge revizije može doći do malih estetskih promjena, promjena u materijalima za druge otpornije — ili jeftinije—, razlike između komponenti zbog promjene u opskrbi ili čak modifikacija koje nastoje ispolirati pogreške ili dodati poboljšanja. Većinu vremena to prođe nezapaženo, ali to nije bio slučaj s PlayStation 5 kućištem B. U ovom ćemo vam postu reći sve što trebate znati o ovom novom kućištu za Sonyjevu konzolu sljedeće generacije.

 

PS5 Chassis B: Sve što trebate znati o PS5 Chassis B PS5 Chassis B: Sve što trebate znati o PS5 Chassis B

Što je PlayStation 5 Chassis B?

Šasija B je prva značajna revizija PS5. Počeo se proizvoditi otprilike sredinom 2021. godine, u svibnju, a radi se o modelu koji se prodaje u trgovinama u Europi – ako ga možete pronaći zbog niske razine zaliha, naravno.

Velika novost ovog modela je što je teži 300 grama manje od originalnog modela. Međutim, iako postoji više razlika, značajke su identične verziji za 2020.

 

Na koje konzole se montira nova Chassis B?

Da ne bude zabune, govorit ćemo samo o modelima konzola koji se prodaju u Europi, budući da postoji više varijanti ovisno o regiji u kojoj se proizvod prodaje i nema smisla govoriti o modelima koje mi ne može pristupiti. na našem tržištu.

Kao što možda znate, PlayStation 5 se prodaje u dva različita formata: sa i bez disk playera. Originalni PS5 model s diskovnim pogonom zvao se CF1-1016A, dok je digitalna verzija imala kodni naziv CFI-1016B.

Pa, prvi modeli koji su se u našoj regiji plasirali sredinom 2021. godine zovu se CFI-1116A (verzija s disk playerom) i CFI-1116B (čisto digitalna verzija). Ova dva modela montiraju novu šasiju B.

Inače, radi razlikovanja, mnogi će mediji ove modele nazivati ​​'2020 10X' i '2021 11X'. Ako se pitate gdje kupiti ovu konzolu, svi modeli PS5 koji se trenutno nalaze u trgovinama imaju ove nove specifikacije.

 

Razlike između PS5 kućišta A i kućišta B

Nije samo težina velika razlika između ova dva modela. Sony je zabilježio neke od problema koje je imao originalni PS5 i pokušao ih popraviti u ovom novom izdanju.

 

Razlike između PS5 kućišta A i kućišta B Razlike između PS5 kućišta A i kućišta B

Razlike u hladnjaku

Kao i svaki trenutni uređaj performansi, PS5 nije imun na neke poteškoće kada je u pitanju rasipanje topline. To ne znači da ćemo tijekom naših igara imati toplinsko prigušivanje (kao što se može dogoditi u nekim modelima gaming laptopa), ali je jasno da su otkrili novu, učinkovitiju metodu snižavanja temperature konzole.

Kućište B ima novi hladnjak, koji je začudo manje glomazan, ali učinkovitiji od originala. Možete vidjeti usporedbu između dva dijela u ovom videu Austina Evansa, koji secira dva modela konzole i stavlja oba dijela paralelno kako biste mogli vidjeti razlike. Usuđuje se na prvi pogled reći da je gore, ali kao što ćemo vidjeti u sljedećem odlomku, izgled vara.

 

Razlike u hladnjaku Razlike u hladnjaku