Savjeti za odabir bijele tehnike

Savjeti za odabir bijele tehnike

Savjeti za odabir bijele tehnike

Digitrendovci, ako ste u potrazi za bijelom tehnikom i niste sigurni za koje uređaje se odlučiti, pročitajte savjete koji će vam pomoći u odabiru, a samim tim i olakšati kupovinu:

Snaga uređaja

Pri kupovini uređaja bijele tehnike, obratite pažnju da željeni uređaji budu prilagođeni stvarnim potrebama vašeg domaćinstva. Razred energetske efikasnosti je potvrda kvalitete uređaja s obzirom na njegovu energetsku efikasnost, pri čemu se uređaji prema potrošnji energije dijele na sedam razreda energetske učinkovitosti označenih slovima od A do G (grupu A čine energetski najefikasniji uređaji). Uređaji i rasvjetna tijela energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D! Imajte na umu da uštede koje možete ostvariti kod pojedinih kućanskih aparata ovise o učestalosti njihove uporabe, a kreću se od 30 do 50 KM godišnje.

Proizvođač i jamstvo

Prilikom odabira bijele tehnike nemojte zanemarivati proizvođača uređaja koji kupujete. Najvažnije je pročitati i raspitati se o mreži ovlaštenih servisa proizvođača, da bi vam ukoliko dođe do kvara, mogla biti pružena adekvatna promptna pomoć. Jedan od glavnih faktora prilikom kupovine bijele tehnike, treba biti i jamstvo na kupljeni proizvod. Dugovječnost aparata zavisi od proizvođača do proizvođača, stoga se konsultujte sa Digitrend prodajnim osobljem koji proizvođač vam može ponuditi najduže jamstvo.

Cijena

Danas na tržištu možete pronaći veliki izbor različitih modela uređaja bijele tehnike. Cijenu u konačnosti diktira skup vaših želja u pogledu uštede energije, boljih performansi, veće uštede energije, kao i modernog dizajna. Danas je izbor uistinu velik, od tajmera, Najbolje je pak sve aparate kupiti od istog proizvođača i na jednom mjestu.

Načini plaćanja i posebne pogodnosti

Prije nego se odlučite za kupovinu, dobro proučite načine plaćanja. Digitrend poslovnice omogućavaju vam različite načine plaćanja, u zavisnosti da li kupovinu realizujete u našim poslovnicama ili putem web shopa. Na raspolaganju su vam plaćanje gotovinom, prilikom preuzimanja pošiljke (pouzeće), virmansko po ponudi, općom oplatnicom ili internet bankarstvom. U Digitrend trgovinama moguće je plaćanje kreditnim karticama na rate. Kupovinom cijelog kompleta aparata za kuhinju, možete ostvariti dodatne popuste i rabate.