Kako odabrati najbolje kućanske aparate? – Vodič za kupovinu

Kako odabrati najbolje kućanske aparate? – Vodič za kupovinu

Savjeti za odabir bijele tehnike

Digitrendovci, ako ste u potrazi za bijelom tehnikom i niste sigurni za koje uređaje se odlučiti, pročitajte savjete koji će vam pomoći u odabiru, a samim tim i olakšati kupovinu:

Snaga uređaja

Pri kupovini uređaja bijele tehnike, obratite pažnju da željeni uređaji budu prilagođeni stvarnim potrebama vašeg domaćinstva. Razred energetske efikasnosti je potvrda kvalitete uređaja s obzirom na njegovu energetsku efikasnost, pri čemu se uređaji prema potrošnji energije dijele na sedam razreda energetske učinkovitosti označenih slovima od A do G (grupu A čine energetski najefikasniji uređaji). Uređaji i rasvjetna tijela energetskog razreda A troše i do 45% manje energije od istih uređaja energetskog razreda D! Imajte na umu da uštede koje možete ostvariti kod pojedinih kućanskih aparata ovise o učestalosti njihove uporabe, a kreću se od 30 do 50 KM godišnje.

Proizvođač i jamstvo

Prilikom odabira bijele tehnike nemojte zanemarivati proizvođača uređaja koji kupujete. Najvažnije je pročitati i raspitati se o mreži ovlaštenih servisa proizvođača, da bi vam ukoliko dođe do kvara, mogla biti pružena adekvatna promptna pomoć. Jedan od glavnih faktora prilikom kupovine bijele tehnike, treba biti i jamstvo na kupljeni proizvod. Dugovječnost aparata zavisi od proizvođača do proizvođača, stoga se konsultujte sa Digitrend prodajnim osobljem koji proizvođač vam može ponuditi najduže jamstvo.

Cijena

Danas na tržištu možete pronaći veliki izbor različitih modela uređaja bijele tehnike. Cijenu u konačnosti diktira skup vaših želja u pogledu uštede energije, boljih performansi, veće uštede energije, kao i modernog dizajna. Danas je izbor uistinu velik, od tajmera, Najbolje je pak sve aparate kupiti od istog proizvođača i na jednom mjestu.

Načini plaćanja i posebne pogodnosti

Prije nego se odlučite za kupovinu, dobro proučite načine plaćanja. Digitrend poslovnice omogućavaju vam različite načine plaćanja, u zavisnosti da li kupovinu realizujete u našim poslovnicama ili putem web shopa. Na raspolaganju su vam plaćanje gotovinom, prilikom preuzimanja pošiljke (pouzeće), virmansko po ponudi, općom oplatnicom ili internet bankarstvom. U Digitrend trgovinama moguće je plaćanje kreditnim karticama na rate. Kupovinom cijelog kompleta aparata za kuhinju, možete ostvariti dodatne popuste i rabate.

Odabir najboljih kuhinjskih aparata – stručnjaci dijele svoje tajne

Nijedna kuhinja nije potpuna bez uređaja koji je čine funkcionalnim prostorom za kuhanje. Pročitajte naš vodič kako biste naučili kako odabrati prave uređaje za sebe.

 

Vaša bi kuhinja trebala biti više od hrpe aparata. Ljepota vašeg uređenja, funkcionalnost vaših ormarića i udobnost rasporeda sjedećih mjesta također su ključni. Ali bez uređaja koji su vam potrebni za spremanje i pripremu hrane, vaša je kuhinja samo još jedna ugodna prostorija u vašem domu.


Srećom, odabir praktičnih uređaja ne znači kompromitiranje drugih prioriteta. Uz moderne, vrhunske aparate, svaka kuhinja može postati šik i funkcionalna.


Bilo da se selite u novi dom ili preuređujete kako biste stvorili svoju kuhinju iz snova, nabava svih aparata koji su vam potrebni trebala bi biti na vrhu vašeg popisa obaveza. Nastavite čitati za savjete i preporuke koji će vam pomoći da brzo odaberete najbolje kuhinjske uređaje za svoje potrebe.

Ključni podaci za odabri kućanskih aparata

  • Kako biste svoju kuhinju učinili učinkovitijom i uštedjeli na računima za režije, odaberite Energy Star uređaje umjesto ostalih modela.
  • Odabir aparata koji odgovaraju vašem uređenju i shemi boja od temeljne je važnosti za to da vaša kuhinja bude čista i domaća.
  • Svaki kuhinjski aparat ima jedinstven popis značajki i specifikacija koje odvajaju dobre modele od loših, ali postoji nekoliko općih razmatranja za većinu - ako ne i sve - aparate. Glavni među njima su dugovječnost, kapacitet i veličina.
Kako odabrati najbolje kućanske aparate – kolekcije Kako odabrati najbolje kućanske aparate – kolekcije

Opći savjeti za odabir kuhinjskih aparata


Svaki gadget i alat u vašoj kuhinji imaju jedinstvenu zadaću, tako da svaki ima drugačiji popis specifikacija i kvaliteta kojima treba dati prioritet pri odabiru pravog modela. Međutim, postoji nekoliko stvari na koje biste trebali obratiti pozornost u svakom uređaju koji unesete u svoju kuhinju.

  • Ako želite zadržati niske račune za režije i učiniti da vaša kuhinja radi na što je moguće manje struje, plina i vode, potražite uređaje koji imaju veću oznaku Energetskog razreda.
  • Često proizvođači imaju svoje kolekcije uređaja, poput Gorenje Ora-Ito. Nažalost, budući da ćete uređaje vjerojatno kupovati od raznih trgovaca i internetskih trgovina, možda neće biti moguće nabaviti doslovno svaki uređaj u istoj izvedbi. Ako naiđete na ovaj problem, odaberite sekundarnu nijansu ili dvije koje nadopunjuju vašu primarnu završnicu. Velike su šanse da u ovom asortimanu boja možete pronaći sve što vam treba.
  • Pametna tehnologija može vam olakšati život automatiziranjem raznih zadataka u vašoj kuhinji. Glavni uređaji kao što su hladnjaci, pećnice, blenderi i perilice posuđa dolaze u programabilnim opcijama kojima možete upravljati putem telefona ili AI glasovnog asistenta. Ovo također može vašoj kuhinji dati veću pristupačnost za starije osobe i osobe s invaliditetom.
Kako odabrati najbolje kućanske aparate – pećnice Kako odabrati najbolje kućanske aparate – pećnice

Koje pećnice odabrati?


Pri kupnji nove pećnice, izbor između različitih modela može biti zbunjujući. Svaka vrsta pećnice ima svoje karakteristike i prednosti koje treba uzeti u obzir. Evo pregleda nekoliko vrsta pećnica i njihovih prednosti kako biste mogli donijeti informiranu odluku.


1. Konvencionalne pećnice


Konvencionalne pećnice koriste grijaće elemente na vrhu i dnu pećnice za zagrijavanje unutrašnjosti, bez ventilatora za cirkulaciju zraka. Iako je potrebno nešto više vremena da se zagrije u usporedbi s drugim vrstama pećnica, odlične su za pečenje većih komada mesa poput jagnjećih butova ili cijelih pilica. Ne, važno je imati na umu da se zbog nedostatka cirkulacije zraka hrana može kuhati neujednačeno.


2. Ventilatorske pećnice


Ventilatorske pećnice koriste ventilator za cirkulaciju zraka, što rezultira ravnomjernim raspodjelom topline unutar pećnice. To znači da se hrana često kuha ravnomjerno, što je idealno za pečenje kolača ili peciva. Osim toga, ove se pećnice brže zagrijavaju od konvencionalnih pećnica, što vam može uštedjeti dragocjeno vrijeme.


3. Pećnice s grijaćim ventilatorom


Pećnice s ventilatorom koriste grijaći element smješten na stražnjem dijelu pećnice zajedno s ventilatorom za cirkulaciju zraka. Ove pećnice se brzo zagrijavaju i osiguravaju ravnomjernu temperaturu u cijeloj pećnici. Mnogi modeli imaju različite funkcije poput ventilatorskog pečenja, ventilatorske pomoći i konvencionalnog pečenja, što ih čini iznimno fleksibilnima za različite potrebe kuhanja.

Kako odabrati najbolje kućanske aparate – ploče Kako odabrati najbolje kućanske aparate – ploče

Ploče za kuhanje: keramičke ili indukcijske?


Svi mi imamo različite prioritete u kuhinji, pa će vrsta ploče za kuhanje koju ćete kupiti ovisiti o tome kako volite kuhati.

Najnoviji trend je indukcijska ploča za kuhanje – energetski učinkovita, ultra brza i sigurna – to je praktičan izbor za užurbanu obiteljsku kuhinju. Djeluje zagrijavanjem posude, a ne ploče za kuhanje, tako da se toplina provodi tek kada elektromagnetske zavojnice ispod površine ploče za kuhanje dođu u kontakt s odgovarajućom posudom.


Tradicionalne plinske ploče za kuhanje još uvijek su popularne opcije; nudeći trenutnu toplinu. Moderne verzije dolaze s kontrolama na dodir i završnom obradom koja se lako čisti.


Za one koji redovito organiziraju večernje zabave, razmislite o domino ploči za kuhanje – kombinirajte vrste i površine za kuhanje kao što su rešetke i ploče za kuhanje kako biste stvorili prilagođenu ploču za kuhanje koja će odgovarati vašem životnom stilu.

Kako odabrati najbolje kućanske aparate – mikrovalne pećnice Kako odabrati najbolje kućanske aparate – mikrovalne pećnice

Mikrovalne pećnice: ugradbene ili samostojeće?


Mikrovalne pećnice mogu zauzeti puno prostora bez obzira gdje ih stavite; na radnoj ploči ili ugrađene u kuhinjske elemente.


Možete stvoriti više fleksibilnosti u kuhinji s ugrađenom mikrovalnom pećnicom, osobito ako ste ograničeni na radnoj površini. Čak ju postavite iznad ploče za kuhanje ili pokraj ugradbene pećnice kako biste doista optimizirali prostor i iskoristivost.


Postoji i mogućnost uštede više prostora s kombiniranom mikrovalnom pećnicom – funkcije vrućeg zraka i roštilja rekreiraju tradicionalne rezultate kuhanja u pećnici, ali brzinom mikrovalne pećnice.

Kako odabrati najbolje kućanske aparate – mašina za pranje posuđa Kako odabrati najbolje kućanske aparate – mašina za pranje posuđa

Perilice posuđa


Usporedite značajke čišćenja. Potražite perilice posuđa s različitim ciklusima i opcijama koje nadopunjuju vaše navike čišćenja. Na primjer, ako vaša obitelj ima česte cikluse pranja, kupujte modele koji nude različite mogućnosti kapaciteta ili razine zaprljanosti. A zabavljači bi mogli razmotriti one s držačima za čaše ili bicikle za fini porculan. Osim toga, htjet ćete usporediti broj mlaznica i vrste polica na temelju vrste posuđa koje ćete čistiti.


Jedna od najvažnijih značajki koju treba uzeti u obzir je koliko je glasna perilica posuđa dok radi. Razine buke perilice posuđa ocijenjene su u decibelima; što je niža vrijednost decibela, to će perilica posuđa biti tiša. Potražite ocjenu od 45 decibela ili manje za najtiše izvođače.


Ako boja ne pristaje vašoj kuhinji, razmislite o polu-integriranom uređaju koji se može sakriti iza vrata ormarića s vidljivom samo upravljačkom pločom ili o potpuno integriranom dizajnu koji se može potpuno sakriti iza ormarića za besprijekoran završetak.

Kako odabrati najbolje kućanske aparate – frižideri Kako odabrati najbolje kućanske aparate – frižideri

Hladnjaci i zamrzivači


Vaš hladnjak jedan je od vaših najvećih kućanskih aparata i srce je vaše kuhinje. Uglavnom sve što stavite u pećnicu, mikrovalnu pećnicu, blender ili kuhalo za sporo kuhanje prvo morate spremiti u hladnjak, a njegova veličina čini središnji dio vašeg uređenja. Ovo sve govori da biste s pravom potrošili novac na savršeni hladnjak za svoj dom.


Kada budete birali hladnjak za svoju kuhinju iz snova, pažljivo izmjerite prostor u kojem ćete ga držati. Hladnjaci dolaze u svim oblicima i veličinama, a odabir onog koji je prevelik može stvoriti velike prepreke u prostoru koji bi trebao biti funkcionalan. U isto vrijeme, međutim, želite biti sigurni da je vaš hladnjak dovoljno velik da u njega stane sva vaša hrana. Usklađivanje ove dvije potrebe može biti teško, osobito u manjoj kuhinji.


Hladnjaci također mogu imati praktične dodatke poput zamrzivača, ledomata, filtara za vodu i dozatora. Višenamjenski hladnjaci poput ovog obično koštaju malo više, ali vam mogu pomoći da postignete više sa svim onim prostorom koji vaš hladnjak zauzima.


Konfiguracija vašeg hladnjaka također je važna. Side-by-side hladnjaci koji imaju odjeljak za hlađenje s jedne strane i odjeljak za zamrzavanje s druge strane bolje funkcioniraju u nekim kuhinjama, iako su obično prilično veliki. U uskim prostorima hladnjaci s gornjim ili donjim zamrzivačem obično bolje pristaju od modela side-by-side.


Važno je omogućiti i prostor za ventilaciju s obje strane uređaja kako bi radio što bolje.

Kako odabrati najbolje kućanske aparate – sažetak Kako odabrati najbolje kućanske aparate – sažetak

Opremite svoju kuhinju ovim osnovnim uređajima


Više od možda bilo koje druge prostorije u vašem domu, vaša kuhinja ima dvostruku dužnost kao prostor za rad i prostor za zabavu posjetitelja. Pobrinite se da bude na visini zadatka nabavom svih uređaja koji su vam potrebni, odlučite se za opcije visoke kvalitete koje će vam služiti godinama i odaberite modele koji odgovaraju dekoru vaše kuhinje.