Xiaomi 12S Ultra - Recenzija

Xiaomi 12S Ultra - Recenzija

Xiaomi 12S Ultra recenzija

Od izlaska serije Xiaomi Mi 12 krajem prošle godine, superveliki “Ultra” postao je jedan od najočekivanijih mobitela autora ove godine. Uostalom, prethodne dvije generacije proizvoda, Xiaomi 10 Ultra i 11 Ultra , dokazale su nam da je Xiaomi u polju mobilnog slikanja. "Do vrha", pa se sljedećoj novoj Ultri naravno isplati veseliti.

Neočekivano, ovo čekanje je više od pola godine. Prije Xiaomi Mi 12 Ultra, predstavili smo Xiaomi Mi 12S Ultra opremljen novim Snapdragonom 8+ koji je dodao Leica.

Nakon razdoblja iskustva u IT Homeu, bojim se da se ovaj proizvod ne može jednostavno opisati kao "kralj materijala za slaganje".

Pa kakvo je iskustvo s ovim Xiaomi Mi 12S Ultra? Je li novi Snapdragon 8+ groznica u padu? Je li Leica s okusom riže "otrovna"? Isplati li se čekati pola godine? S ovim nedoumicama, uđimo na link za procjenu.

Xiaomi 12S Ultra Xiaomi 12S Ultra

Xiaomi 12S Ultra: Dizajn i izgled

Kao i prethodna dva Ultra modela, dizajn Xiaomi Mi 12S Ultra je također nezaboravan, poput ogromnog i uzdignutog kružnog modula slike na stražnjoj strani, kada ga držite u ruci, na trenutak je više kao da držite računalo koji se može koristiti za pucanje. telefonska kamera.

Što se tiče dizajna procesa, ovaj put Xiaomi Mi 12S Ultra nije koristio keramiku, već je prvi put koristio ekološki prihvatljiv materijal od silikonske kože, a površina je bila izrađena od teksture teleće kože.

Prema službenim informacijama, ovaj ekološki prihvatljiv materijal od silikonske kože često se koristi u vrhunskim interijerima jahti, itd. U usporedbi s tradicionalnom običnom kožom, ima mekšu teksturu za rukovanje i kožu te ima bolju funkcionalnost. Svojstva protiv starenja i prljanja.

Još jedna očita prednost običnog kožnog tijela Xiaomi Mi 12S Ultra je "smanjenje težine" cijelog stroja. Težina Xiaomi Mi 12S Ultra dosegla je 225g, a veličina cijelog stroja je 163,17x74,92x9,06 mm, u usporedbi s prethodnom generacijom. , težina je smanjena za 9g, i nije toliko pretjerana kao "top-heavy" problem prethodne generacije u ruci.

Ispod kružnog modula nalazi se mat crna stražnja ploča koja zauzima gotovo jednu trećinu površine tijela na leđima. Na stražnjoj ploči nema šuškavog Leica Cola logotipa, već bijeli LEICA logo.

Vidi se da je Xiaomi Mi 12S Ultra zadržao suzdržanost dizajna koliko god je to moguće, ali ipak je u telefon umetnut puni CMOS od jednog inča, a tu su i dva upola manja "586". Tri kamere prijateljski su i skladno ugurane u kružni modul. Ovo je znanost i umjetnost dizajna unutarnjeg slaganja. Xiaomi 12S Ultra (s osobnog subjektivnog stajališta autora) sasvim je izvrstan, iako kamera Iako je ozbiljno uzdignuta, nije posebno nagla, a dizajn s krugom u kvadratu neutralizira tu naglost.

Xiaomi 12S Ultra recenzija Xiaomi 12S Ultra recenzija

Iz perspektive Xiaomijeve trogeneracijske Ultra forme proizvoda, čini se da nema puno nastavka dizajna. Naravno, to je razumljivo, uostalom, nitko ne uvjetuje da vrhunski dizajn mora imati nastavak. Međutim, Xiaomi Mi 12S Ultra doista je postigao takozvanu "diferencijaciju" u dizajnu vrhunskih vodećih strojeva. Bez obzira na to cijenite li ovaj dizajn ili ne, vjerujem da dok god pogledate Xiaomi Mi 12S Ultra, nikada nećete zaboraviti njegov izgled.

Što se tiče detaljnog dizajna, metalni srednji okvir iste boje kao i trup ima otvore kao što su zvučnici i utori za SIM kartice na dnu:

Na vrhu su i otvori za zvučnike, a dual Yang ima blagoslov Harman Kardona, kao i infracrvene senzore:

Što se tiče dodatne opreme, tu su prozirne vodene školjke, igle za uklanjanje kartice, glava za brzo punjenje od 67 W i podatkovni kabel od 6 A. Nažalost, glava za brzo punjenje nije na C portu. Osim toga, kao vodeći stroj, Mi 12S Ultra također ima potrebne konfiguracije kao što su IP68 i linearni motor X-osi.

Sprijeda, Xiaomi Mi 12S Ultra opremljen je 6,73-inčnim Samsung AMOLED LTPO zaslonom, koji koristi E5 luminescentni materijal, podržava izvornu 10-bitnu dubinu boje i ima razlučivost od 3200x1440, koja doseže razinu 2K.

Ostali aspekti uključuju vršnu svjetlinu od 1500 nita, svjetlinu preko cijelog zaslona od 1000 nita i P3 prostor boja, JNCD≈0,34, △ E≈0,33, podršku za dinamičku brzinu osvježavanja od 1-120 Hz, Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG te senzore prednjeg i stražnjeg osvjetljenja , itd.

Općenito, ovaj je zaslon također potpuno pun i gotovo se nijedna greška ne može pokupiti.

Izgled Xiaomi Mi 12S Ultra u skladu je s prethodnim otkrićima, a službeno tvrdi da se pridržava dizajnerskih ideja profesionalnih kamera:

  • Integrirani metalni okvir: stabilno štiti stotine dijelova cijelog složenog optičkog sustava;
  • Ekološki prihvatljiv silikonski materijal: simulira teksturu teleće kože, otporniji je na prljavštinu i mrlje i nije lako stariti;
  • IP68 otporan na vodu i prašinu: možete slobodno stvarati u posebnim okruženjima.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Razgovarajmo prvo o hardveru. Glavna kamera Xiaomi Mi 12S Ultra prilagođeni je Sony IMX989 senzor slike veličine jednog inča, koji je ujedno i najveći Sonyjev senzor za kameru mobilnog telefona do danas.

Treba naglasiti da je ovaj Sony IMX989, bez ikakvog cropa, solidan jedan inč. Osim vanjskog potplata, ova glavna kamera također je podržana 8P asferičnom visokom lećom, kao i tehnologijama kao što su puni premaz tintom, premaz protiv odsjaja, cikloolefinske leće, IR filteri i još mnogo toga.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Druga dva su poznati IMX586 od 48 megapiksela, koji se koriste za ultraširokokutni (makro) s 13 mm ekvivalentnom žarišnom duljinom i 5X periskop s 120 mm ekvivalentnom žarišnom duljinom. IMX586 je stari prijatelj tvrtke Xiaomi, koristi se u ultraširokokutnim i periskopskim uređajima. To je najviša razina trenutne industrije.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Nakon što smo pričali o hardveru, bacimo pogled na "softverski" dio, a to je dugo očekivana Leica.

Prije svega, što se tiče stila slike, Xiaomi Mi 12S Ultra nudi dva Leica dvostruka stila kvalitete slike - Leica Classic i Leica Vivid.

Među njima, Leica Classic više je naklonjena onome što vidi ljudsko oko, teži relativno trodimenzionalnom tonu, a slika ima visok kontrast, što nazivamo "njemačkim okusom"; dok je Leica živa, slika je svjetlija, a boja je relativno svijetla, Atmosfera je jača, slično efektu uključivanja AI poboljšanja boja.

Na sučelju kamere, Xiaomi nudi ova dva stila, koji se po želji mogu mijenjati prema različitim scenama.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Sudeći prema gore navedenim setovima probnih probnih prikaza, Leicino živopisno zasićenje je nešto veće, što je vrlo pogodno za snimanje scena s cvijećem i biljkama te bogatim bojama. Najočitija značajka Leica Classic je da su tamni dijelovi malo podeksponirani, a ukupna svjetlina slike je nešto niža. Realističniji, pogodniji za snimanje nekih arhitektonskih, kulturnih i drugih scena.

Vrijedno je spomenuti da njemački okus Xiaomijevog "Leica Classic" nije isti kao njemački okus prijatelja. Nasuprot tome, kontrast prijatelja je veći, a kontrast između svjetla i sjene je jači, dok je Xiaomi Mi 12S Ultra ukupni dinamički raspon veći.

Uz Leica stil dvostruke kvalitete slike, Xiaomi Mi 12S Ultra također donosi iste filtre za četiri Leica kamere: Leica Vivid, Leica Natural, Leica Monochrome i Leica Monochrome HC, kao i tri master paketa leća, uključujući: 35 mm klasična crno-bijela leća, 50 mm klasična leća s rotirajućim fokusom, 90 mm klasična leća s mekim fokusom.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Prije svega, razgovarajmo o glavnoj kameri. Hardverske prednosti koje donosi potplat prilično su očite: bolji omjer signala i šuma, veći dinamički raspon i super osjetljivost na svjetlo. Na primjer, u vrlo surovom noćnom okruženju, ova glavna kamera može se koristiti čak i kao uređaj za noćno gledanje. Sve dok postoji mali izvor svjetla u blizini, glavna kamera može snimiti efekt "danju", koji uopće nije pretjeran, a brzina snimanja je prilično visoka.

Drugi primjer je da u mnogim scenama nema potrebe za HDR-om. Čak i u nekim scenama s velikim omjerom svjetla, performanse dinamičkog raspona probnih snimaka i dalje mogu biti usporedive s HDR probnim probnim prikazima.

Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera Xiaomi 12S Ultra: Leica Kamera

Potplat mobilnih telefona neizbježno će uzrokovati probleme s komom (rubovi subjekta su zamagljeni). Rješenje koje daje Xiaomi Mi 12S Ultra je da kada glavna kamera snima iz blizine, automatski će se prebaciti na ultraširokokutno i koristiti makro snimanje. Izbjegnuta je koma aberacija uzrokovana pucanjem potplata, ali ako se ova opcija može dati korisniku, čini se da će iskustvo biti bolje.

Razgovarajmo o ovom periskopskom telefotou od 48 megapiksela. Pod dobrim svjetlosnim uvjetima ima izvrsnu oštrinu i rezoluciju. Čak i ako su dokazi promjene svjetla 5X i 10X djelomično uvećani, detalji su i dalje oštri i jasni. , što je izvrsno. Slično tome, 5X periskopski telefoto ima prirodnu kompozicijsku prednost, a brzina snimanja je vrlo visoka.

Performanse ultraširokokutne su iste kao i kod prvog ešalona, ​​a ultraširokokutna pozicija postavljena je u središte modula (malo znanje: glavna kamera vanjskog potplata od jednog inča Xiaomi Mi 12S Ultra nalazi se krajnje lijevo), čime se izbjegavaju prsti što je više moguće. problem s okluzijom.

Općenito, može se reći da je slaganje slika Xiaomi Mi 12S Ultra dosegnulo novu visinu, posebno glavna kamera veličine jednog inča, koja je prva gurnula kameru mobilnog telefona u eru od jednog inča (pravi jedan inč).

S druge strane, to je blagoslov Leice, kao što su kontrola boja, ton, pa čak i stil slikanja Xiaomi mobilnih telefona u budućnosti, postojat će jasan i fiksni smjer, dopuštajući Xiaomiju da ima svoj stil i ton. Xiaomijeva pomoć u istraživanju videa je ogromna.

Što se tiče nedostatka iskustva, ovdje ću ukratko govoriti o tome. Na primjer, glavni portretni filtar imat će očigledan proces učitavanja algoritma nakon snimanja, što će trajati oko 3 s. Iako ne utječe na konačni učinak slike, malo će utjecati na doživljaj; drugo, još uvijek ima prostora za optimizaciju i poboljšanje dosljednosti boja između glavne kamere i ultraširokog kuta. (Ali u drugim aspektima, ovaj ultraširokokutni je još uvijek vrlo jak); treće, 5X pucanje, stimulira li periskop logiku je malo zbunjujuće, pucanje više od deset metara dalje nije problem,

ali snimajući neke scene udaljene nekoliko metara (pogotovo ako postoji blok ispred objekta koji se fotografira), lako je dvojiti između 5X zooma glavne kamere i 5X periskopa, što malo utječe na doživljaj.

Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra

U konfiguracijskom dijelu, Xiaomi Mi 12S Ultra opremljen je prvom generacijom Snapdragon 8 + mobilne platforme, s LPDDR5 full blood verzijom + UFS3.1 FBO osvježenom pohranom, podržava WiFi 6 poboljšanu verziju, a dio za hlađenje prihvaća leaf pulse cold sustav hlađenja pumpe.

Osim toga, također uključuje bateriju od 4860 mAh koja podržava brzo žično punjenje od 67 W, brzo bežično punjenje od 50 W i obrnuto punjenje od 10 W. Također ima Surging P1 čip za brzo punjenje i Surging G1 čip za upravljanje baterijom.

Što se tiče prve generacije mobilne platforme Snapdragon 8+, evo ključne točke za objašnjenje. U usporedbi s prethodnom generacijom, njegov najveći vrhunac je korištenje TSMC-ovog 4nm procesa. Među njima, ultra-velika jezgra povećana je s 3,0 GHz na 3,2 GHz, a performanse CPU-a su također poboljšane. Osim toga, iako je GPU i dalje isti Adreno730, performanse GPU-a također su poboljšane za 10%.

Zahvaljujući TSMC procesu, performanse i potrošnja energije Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 čipa znatno su poboljšani u usporedbi s prethodnom generacijom. Prema službenim podacima, potrošnja energije u prostoriji pod istim performansama smanjena je za 33%, a GPU također smanjen za 30%.

Pogledajmo izravno mjerila:

Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra

Kao što je prikazano na gornjoj slici, ukupni rezultat Xiaomi Mi 12S Ultra AnTuTu je 1070459 bodova. Za usporedbu, prethodna generacija Snapdragona 8, neki modeli mogu postići rezultat od preko 1 milijun bodova pod odgovarajućim uvjetima. Čini se da prva generacija Snapdragona 8 postiže rezultate. Teorijska izvedba 8+ doista je poboljšana u određenoj mjeri.

U testu performansi flash memorije, brzina pisanja dosegla je 1810MB/s, što se može smatrati najvišom razinom UFS3.1.

Što se tiče GeekBench 5 bodova pokretanja, Xiaomi Mi 12S Ultra postigao je 1300 bodova za jednojezgreni i 4170 bodova za višejezgreni, a višejezgreni rezultat daleko je nadmašio rezultat modela Snapdragon 8.

Pogledajmo performanse igara Xiaomi Mi 12S Ultra:

Testna igrica je "Genshin Impact", uključena je najviša kvaliteta igre, uključen je način rada na mobitelu, vrijeme testa je 30 minuta, testno okruženje je unutarnja klimatizirana prostorija na oko 25 °C, a testna scena igre je divlje trčanje + borba s čudovištima, scene bitaka. Zauzima više od 40% ukupnog vremena igre.

Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra

(Yuanshen postavke kvalitete slike su kao gore)

Kao što je prikazano na donjoj slici, najkvalitetniji "Genshin Impact", 30 minuta, prosječna brzina sličica u sekundi Xiaomi Mi 12S Ultra je 58,4fps, a indeks stabilne slike je samo 2,4 (što niže to bolje, opća kategorija igre < 8):

Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra

Iz perspektive fluktuacija brzine kadrova, golim okom vidljivo je vrlo malo padova kadrova. U sceni borbe, broj sličica u sekundi se u osnovi održava na oko 55 fps, a mapa koja se izvodi se održava na oko 60 fps.

Potrošnja energije je 5.517W, a potrošnja energije okvira je 99.5mW. Što se tiče temperature, izmjerena maksimalna temperatura na prednjoj strani je oko 44,5°C, a maksimalna temperatura na stražnjoj strani je 43,5°C:

Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra temperatura procesora Iskustvo izvedbe i performanse Xiaomija 12S Ultra temperatura procesora

Što se tiče potrošnje energije, 5,517 W Mi 12S Ultra je doista niže od 5,896 W (2,948*2) modela Dimensity 9000.

Novi Snapdragon 8+ na Mi 12S Ultra je doista mnogo bolji od Snapdragona 8. Nakon korištenja TSMC-ovog 4nm, potrošnja energije je doista smanjena do određene mjere, a frekvencija velike jezgre je povećana, čime se također postiže određena izvođenje. Nadogradnja ; Slično tome, u usporedbi s Dimensity 9000, broj sličica u sekundi Snapdragona 8+ također je znatno poboljšan, a potrošnja energije je također pala u određenoj mjeri.

Što se tiče problema grijanja, dok god je opterećenje veliko, sigurno će biti vruće (uostalom, još je ovo veliko ljeto), ali prema trenutnom testnom firmwareu, teško da će se frekvencija smanjiti čim se zagrije.

Ako trenutno koristite Snapdragon 8 modele, posebno one s izdanjima konzervativnih performansi, sigurno ćete imati osjećaj iznenađenja nakon korištenja Snapdragon 8+ Xiaomi 12S Ultra.

Performanse punjenja Što se tiče punjenja, Xiaomi Mi 12S Ultra opremljen je brzim žičanim punjenjem od 67 W. U prve 3 minute stvarnog mjerenja, snaga punjenja može doseći više od 55 W, a naknadno održavanje je oko 40 W, 35 W i 30 W. Može se napuniti do više od 50% u prvih 15 minuta, a napuniti do 90W. Nakon %, ulazi u stanje "kapanja" od oko 15W. Potrebno je oko 40 minuta da korisničko sučelje prikaže 100%, a potrebno je 50 minuta da se potpuno napuni. Iako nije dobra kao 120W Xiaomi Mi 12S Pro, 67W je dovoljno za svakodnevnu upotrebu.

Xiaomi 12S Ultra banner recenzija Xiaomi 12S Ultra banner recenzija

Sažetak:

Mora da je huliganski govoriti o kvaliteti proizvoda ne gledajući cijenu. Cijena Xiaomi 12S Ultra počinje od oko $890. Xiaomi 12S Ultra još uvijek ima dobru cijenu s obzirom na ostale flagshipove. Riječ je o slikovnom perjanici kojeg se itekako isplati kupiti (ako se ne računa sniženje cijene u kasnijem razdoblju).

Xiaomi Mi 12S Ultra nastavlja svemoć Xiaomijeve "Ultra" linije proizvoda. Ukratko, riječ je o flagship mobitelu kojeg je hardverski i doživljajno teško izdvojiti.

Naravno, osim o "svemoćnom", autor je spremniji govoriti o novom Snapdragon 8+ čipu i Leica blagoslovu Xiaomi Mi 12S Ultra. Najočitija prednost koju donosi Snapdragon 8+ je poboljšana izvedba, a smanjena je i potrošnja energije (osobito u scenarijima niskog opterećenja). Autor je objavio novi signal - Xiaolongxin, koji se još uvijek može vratiti na prijestolje kralja.

Razgovarajmo opet o Leici. U prošlosti, iako je hardver Xiaomi mobilnih telefona bio vrlo jak u smislu slike, nije se činio previše specifičan, ili je to bio brendirani, obiteljski stil slike, ili nastavak, ali svi su to vidjeli, a sada su prijatelji i poslovni ljudi gotovo svi. U naglašavanju "familijalizacije", takozvane "boje pamćenja" raznih tvrtki postupno zaokupljaju umove potrošača. Dugoročno gledano, kada se radi o fotografiranju i snimanju videa određenog brenda, u glavama potrošača prirodno će se pojaviti određena slika.

Prema autorovom opažanju, čini se da prethodni Xiaomi nema tu prednost. Međutim, nakon co-brandinga s Leicom, ova situacija će se definitivno prekinuti. Nakon što je njegovan „stogodišnjim njemačkim ukusom“, Xiaomi 12S Ultra već ima svoj. stil i ton boje. Što se tiče toga je li ovaj njemački okus dovoljno "toksičan", autor nije profesionalni fotograf i nije kvalificiran za procjenu, ali barem nam je drago vidjeti da je sljedeći smjer Xiaomi Imaginga jasan i specifičan.

Pogledaj ponudu Xiaomi mobitela>